In Nijeveen zijn we sinds januari 2021 enthousiast van start gegaan met het GLI programma SLIMMER.

In de multidisciplinaire aanpak van SLIMMER werken huisarts, praktijkondersteuner, diëtist, fysiotherapeut/leefstijlcoach nauw samen. Hierdoor wordt de aanpak van de leefstijlverandering van alle kanten belicht en aangepakt. In overleg met jou gaan we kijken waar veranderingen in het dagelijks leven kunnen bijdragen aan een gezondere leefstijl. Deze veranderingen kunnen liggen op het gebied van voeding en beweging, maar ook slaap en ontspanning spelen een belangrijke rol in een gezonde leefstijl.

Met kleine stapjes gaan we haalbare doelen stellen. Het gaat hier nadrukkelijk niet om een dieet of een tijdelijk programma, maar een weg naar een nieuwe levensstijl voor de rest van jouw leven, waarin je lekkerder in je vel zit, meer energie hebt en trots kunt zijn op de manier waarop jij de regie over je eigen leven hebt opgepakt.

De eerste zes maanden staan in het teken van het inpassen van veranderingen in het dagelijks leven. In deze periode zien we elkaar wekelijks. Daarna geven we je meer vrijheid en zien we elkaar minder vaak. Het doel is dan vooral om het nieuwe gedrag voort te zetten. Het hele programma duurt 2 jaar.

Het programma wordt vergoed uit de basisverzekering.

 

www.nogslimmer.nl