Nationale Diabetes Challenge

Nijeveen, 28 maart 2019

“Nijeveen wandelt” is voor iedereen

Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje doet in 2019 opnieuw mee aan de Nationale Diabetes Challenge(NDC*) onder de naam: “Nijeveen wandelt”. Het wandelevenement van 2018 was met 60 deelnemers een groot succes. We nodigen inwoners van Nijeveen opnieuw uit om vanaf 25 april tot eind september wekelijks op donderdagavond met ons te mee wandelen op weg naar een betere gezondheid. Deed u vorig jaar nog niet mee? Dit is uw kans.

Misschien speelde u al langer met de gedachten om in beweging te komen, maar wist u nog niet hoe en met wie? Hier bieden wij u de kans om deze goede voornemens in praktijk te brengen. Natuurlijk wandelen de medewerkers van Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje zelf ook mee.

Bewegen is goed voor iedereen. Het heeft een positief effect op diabetes, overgewicht en algemeen welbevinden. Bovendien is het heel gezellig. We sluiten de avond altijd af met een kopje koffie of thee. Kortom: iedereen die graag in beweging wil komen en iets aan zijn leefstijl wil doen in een positieve, stimulerende omgeving is van harte welkom. Je hoeft nu nog geen wandelaar te zijn. We houden rekening met ieders niveau.

In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen lopen misschien wel 10, 15 of 20 km.

Op donderdag 18 april om 19 uur organiseert  Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje een informatieavond over  “Nijeveen Wandelt” in het clubhuis van de IJs- en skeelerclub Nijeveen aan de Schuurmansweg 3. Iedereen die interesse heeft is welkom. Aanmelding vooraf is niet nodig.

* Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/nijeveenwandelt

Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje, email: oever21@xs4all.nl,  tel: 0522- 492199

 

groep 2018 Nijeveen wandelt

 • Contact

  • Fysiotherapie 't Oevertje
  • Oevertje 21
   7948 AD Nijeveen
   Nederland
  • 0522-492199
  Map for Oevertje 21 7948 AD Nijeveen Nederland