“Nijeveen wandelt” is voor iedereen

Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje doet ieder jaar mee aan de Nationale Diabetes Challenge(NDC*) onder de naam: “Nijeveen wandelt”.
Ook dit jaar doen wij weer mee. Het wordt voor de vijfde keer georganiseerd door onze praktijk. Ieder jaar sluiten de wandelaars de NDC met succes af.
We nodigen inwoners van Nijeveen opnieuw uit om vanaf mei  tot eind september wekelijks op donderdagavond met ons te mee wandelen op weg naar een betere gezondheid. Deed u vorig jaar nog niet mee? Dit is uw kans.

Misschien speelde u al langer met de gedachten om in beweging te komen, maar wist u nog niet hoe en met wie? Hier bieden wij u de kans om deze goede voornemens in praktijk te brengen. Natuurlijk wandelen de medewerkers van Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje zelf ook mee.

Bewegen is goed voor iedereen. Het heeft een positief effect op diabetes, overgewicht en algemeen welbevinden. Bovendien is het heel gezellig. We sluiten de avond altijd af met een kopje koffie of thee. Kortom: iedereen die graag in beweging wil komen en iets aan zijn leefstijl wil doen in een positieve, stimulerende omgeving is van harte welkom. Je hoeft nu nog geen wandelaar te zijn. We houden rekening met ieders niveau.

In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen lopen misschien wel 10, 15 of 20 km.

* Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Meer weten of meedoen?  www.nationalediabeteschallenge.nl/nijeveenwandelt
Direct inschrijven?                 https://www.nationalediabeteschallenge.nl/nijeveenwandelt/inschrijving
Meer informatie?                    Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje, E: oever21@xs4all.nl,  T: 0522- 492199